Thursday, September 20, 2012

Khasiat Pati Delima "GULSAN'

Hello ols,jom ayin nak share khasiat pati delima GULSAN,rasanya sedap budak2 pon bole minum,banyak sangat khasiat die,jom-jom tengok khasiat pati buah delima ni,jangan risau,preggy woman pon bole minum,best tau:


  • meningkatkan metabolism tubuh untuk melawan serangan penyakit
  • melancarkan peredaran darah
  • mencegah gastrik dan cancer usus
  • melancarkan proses penghadaman makanan dan melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita.
  • menyingkirkan lemak berlebihan dan juga bole melangsingkan badan InsyaAllah.
  • membakar kalori dengan cepat,meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan.
  • membuang asid uric di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
  • melegakan rasa mual dan pening ketika hamil.
  • menegangkan payudara dan membentuk perut dan punggung yang lebih kemas InsyaAllah.
  • dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi(untuk pasangan yang dah kawin je k)
  • memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid(melegakan senggugut)
  • merapat dan menyuburkan rahim.
  • mencuci darah kotor dan mencantikkan kulit muka dari dalam.
  • menurunkan paras glukosa dalam darah dan paling berkesan ia membantu pesakit kencing manis.
  • mencegah berlakunya angin ahmar bagi golongan tua juga dapat mengurangkan risiko penyakit jantung..hadiahkan utk ibu ayah tersayang!!!!
  • hamil????ha pengambilan pati delima ini dapat menambahkan kegebuan kulit bayi anda disamping membantu tumbesaran janin.
  • kandungan antioksidan dan vitamin c yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan bole meredakan ketegangan urat saraf.
  • khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit,mengurangkan panas badan,demam,membunuh cacing dalam usus,menyerikan kulit,mengurangkan tekanan darah dan melancarkan fungsi buah pinggang,menambah darah dan mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata.
  • pati delima ini juga bagus untuk kecerdasan minda kanak-kanak dan pelajar sekolah

2 comments:

  1. Harga nya Berapa?
    Ada yang jual Rm12.00 ( Dlm Mudah )
    Pasar Malam Rm15.00
    Kat Booth supermarket Rm18.00
    Kat farmasi sampai Rm25.00 pun ada....

    ReplyDelete

  2. Salam. Saya menjual pati delima gulsan dgn harga rm13 sebotol. Sila whatsapp saya di talian 019-5498859 jika berminat. COD kawasan putrajaya - reen

    ReplyDelete