Thursday, September 20, 2012

Khasiat Pati Delima "GULSAN'

Hello ols,jom ayin nak share khasiat pati delima GULSAN,rasanya sedap budak2 pon bole minum,banyak sangat khasiat die,jom-jom tengok khasiat pati buah delima ni,jangan risau,preggy woman pon bole minum,best tau:


  • meningkatkan metabolism tubuh untuk melawan serangan penyakit
  • melancarkan peredaran darah
  • mencegah gastrik dan cancer usus
  • melancarkan proses penghadaman makanan dan melancarkan kerja-kerja mengepam darah untuk keperluan sel-sel badan kita.
  • menyingkirkan lemak berlebihan dan juga bole melangsingkan badan InsyaAllah.
  • membakar kalori dengan cepat,meningkatkan tenaga dan juga dapat memulihkan keletihan.
  • membuang asid uric di dalam sendi untuk meredakan penyakit Gout
  • melegakan rasa mual dan pening ketika hamil.
  • menegangkan payudara dan membentuk perut dan punggung yang lebih kemas InsyaAllah.
  • dapat meningkatkan tenaga seksual secara semulajadi(untuk pasangan yang dah kawin je k)
  • memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid(melegakan senggugut)
  • merapat dan menyuburkan rahim.
  • mencuci darah kotor dan mencantikkan kulit muka dari dalam.
  • menurunkan paras glukosa dalam darah dan paling berkesan ia membantu pesakit kencing manis.
  • mencegah berlakunya angin ahmar bagi golongan tua juga dapat mengurangkan risiko penyakit jantung..hadiahkan utk ibu ayah tersayang!!!!
  • hamil????ha pengambilan pati delima ini dapat menambahkan kegebuan kulit bayi anda disamping membantu tumbesaran janin.
  • kandungan antioksidan dan vitamin c yang tinggi mampu melindungi sel-sel tubuh kita daripada rosak dan bole meredakan ketegangan urat saraf.
  • khasiat pati delima juga mampu merawat cirit-birit,mengurangkan panas badan,demam,membunuh cacing dalam usus,menyerikan kulit,mengurangkan tekanan darah dan melancarkan fungsi buah pinggang,menambah darah dan mengekalkan kesihatan dan juga fungsi mata.
  • pati delima ini juga bagus untuk kecerdasan minda kanak-kanak dan pelajar sekolah

1 comment:

  1. Harga nya Berapa?
    Ada yang jual Rm12.00 ( Dlm Mudah )
    Pasar Malam Rm15.00
    Kat Booth supermarket Rm18.00
    Kat farmasi sampai Rm25.00 pun ada....

    ReplyDelete